Loppe sæsonen er skudt igang

Hvert år på det her tidspunkt begynder lopperne at komme frem fra deres vinter hi. Ikke fordi lopperne forsvinder helt om vinteren, for de er der stadigvæk, de er bare mindre aktive og de loppe æg som er lagt sidst på sommeren klækkes først når vinteren er slut og varmen så småt begynder.

Loppeeksem

Loppeeksem ses hos værtsdyr der er meget slemt ramt af lopper, det vil ses som udslet et eller flere steder på dyret, og ligner myggestik, men samlet på et bestemt område på fx hunden. Vores egen hund får tit loppeeksem hvis vi er sent ude med forårsbehandlingerne, og her er det samlet lige omkring maven.

Hvorfor behandle?

Du skal behandle dine kæledyr imod lopper fordi de ellers er stærkt generet af dem. Loppe på dyr er ligesom lus på mennesker, de klør og klør, og det bliver de ved med. Hvis der kommer rigtig mange lopper på dit kæledyr kan det til sidst tag så meget overhånd at de spiser så meget blod at dit kæledyr ikke overlever. Godt sagt så skal du behandle i dyrets bedste interesse – her er et god hjemmeside som skriver meget om lopper: http://loppemiddel.com/

Kan man selv tag lopperne?

Ja det kan man godt, men det er desværre ikke effektivt nok til at fjerne dem helt. Det man kan tag er nemlig kun de synlige lopper, og ikke alle æggene som ligger klar rundt omkring i hjemmet, og derfor er det bedre at behandle med et af de kendte mærker på markedet. Personligt bruger vi Frontline Combo Vet, men du kan også sagtens vælge et af de andre mærker.

Relateret links:
http://www.plastflex.dk/til-kamp-mod-lopperne.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *