Nem mad, så let er det

Det er hårdt at være studerende på SU, og det kan være endnu hårdere at få de daglige indkøb til at passe ind i et i forvejen allerede stramt budget, hvor der ligeledes skal finansieres tag over hovedet, transport og tykke bøger.

Det er let at køre død i kogte pastaskruer med en halvkedelige kødsovs eller endda økonomi-versionen af denne, pastaskruer med den billige ketchup fra discounten.

Det er guld værd at have venner og det bliver kun bedre, når man hjælper hinanden! En god måde at overkomme de daglige måltider på, er at have en madgruppe hvori man enkeltvis har en ugentlig maddag, hvor der købes mad ind fra en fælles pengekasse, hvor alle månedligt spytter lidt penge i.

Naturligvis kræver det, at du lægger et par timer til side en aften, og laver mad til dine venner, men på den anden side sparer du hver dag disse timer, hvor dine venner laver mad for dig! Tilmed er dette en pengebesparer, da der ved store indkøb, til mange mennesker, ofte gives rabat i stor-købs-butikker som Bilka. Det kan selvfølgelig være en stor mundfuld, bogstaveligt talt, at skulle kokkerere til et vist antal mennesker, men det behøver slet ikke være så stor en opgave igen.

Supper og simremad er rigtig lækkert, specielt i vintermånederne, og det er ideelt at lave, når der kommer mange til bords. Det kræver en del tid, men det er til gengæld ufatteligt simpel og passer sig selv det meste af tiden. Så har du tid til at få skrevet konklusionen på din opgave eller læst morgendagens kapitler i tidsrummet hvor kødgryderne står og simrer. Tiden gør arbejdet for dig og den gode smag er slet ikke til at tage fejl af – Selvom man er studerende, må man vel godt forkæles.

Et godt eksempel på en simreret er mellemskært oksekød med ingefærd, hvidløg, chili, der i jordnøddeolie skal simre med citrongræs og limefrugter. Opskriften kan udvides og tilpasses som det passer forsamlingen, men i de to timer, gryden skal koge, kan du nå et utal af huslige pligter, inden dine medstuderende banker på døren og venter et fantastisk, velsmagende og ikke mindst super nemt aftensmåltid.

Nyttige links til studerende 

 

  • http://www.so.dk/
  • http://www.friendfood.dk/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *