Vingaver til bedsterne – som tak for GoPro

Jeg har i længere tid haft store problemer med at finde på gaver til mine bedsteforældre, for hvad skal man lige give til dem, der har alt? Køkkenting – de har alt hvad de skal bruge, og nye ting står bare uden at blive pakket ud. Tøj/sko – de køber, hvad de har brug for (og smider ikke noget ud, før det er absolut nødvendigt). Møbler – har de ikke plads til. Sengetøj og håndklæder – har de så meget af, at de giver det væk. Så hvad pokker skal man så finde på?

Jeg ved godt, at det altid er muligt at give penge eller gavekort, men synes bare ikke der er noget interessant ved at ”bytte penge” – så kan man efter min mening lige så godt droppe gaverne helt. Af dem får jeg altid hvad jeg ønsker mig, og sidst var det en af de populære hjelmkameraer fra GoPro – en del over mit normale budget for gaver, men de gamle har jo ofte en opsparing de åbenbart skal have brugt inden det er for sent, hvilket jeg bestemt ikke vil klage over 🙂

Jeg er nu kommet så langt i processen, at jeg er begyndt altid at give dem vingaver eller lignende (alkohol er altid godt). De serverer altid vin og øl til maden, når vi besøger dem, til julefrokosten og påskefrokosten er der altid snaps, og der er også tit en cognac eller lignende til aftenskaffen.

Og selvom det måske kan virke lidt kedeligt i nogens øjne, at man altid giver det samme i gave, så ved jeg, at gaverne er en succes. De kan godt lide en flaske god vin en gang imellem – bedstemor drikker hvidvinen og bedstefar drikker rødvinen, og de tager gerne et glas vin til maden. Og selvom de efterhånden er ved at være ældre (vil ikke kalde dem gamle), så behøver det jo ikke være den samme type vin hver gang. Og de kan egentlig god lide at få lov til at smage lidt forskelligt – og her er vingaverne jo noget af det bedste man kan give dem, da det giver dem netop den mulighed. Og det behøver jo ikke KUN være vin. De får tit en lille kurv med alt muligt godt i – vin, specialøl, chokolade, hjemmebagte småkager osv. – kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan stoppes i.

Det kan selvfølgelig være svært at blive ved med at finde nye og spændende vinflasker i det lokale supermarked (deres udbud er lidt begrænset). Jeg er derfor begyndt altid at bestille vinen via nettet. Der er altid et stort udvalg (også andet end vin), det er let at holde styr på de forskellige typer, og det er nemt og hurtigt at få leveret direkte til døren. Det er også lidt nemmere at få det leveret, når man nu normalvis selv er på cykel. Og priserne er selvfølgelig også altid gode på nettet – det er i hvert fald min erfaring. Så hvis du mangler gode gaveideer, så er mit forslag klart: vingaver. Sidst bestilte jeg en færdig kasse med vin fra Italien hos http://www.govino.dk/21-vingaver og har hørt fra modtageren et vinen var virkelig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *